Werkzaamheden
U kunt op deze pagina diverse werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd bekijken, omdat foto’s vaak meer zeggen dan woorden hebben we veel foto’s bij onze werkzaamheden geplaatst.

Constructiewerk en leidingwerk
Metaalbewerking Hoeksche Waard is gespecialiseerd in het leveren van zeer kleine tot middelgrote constructies in staal, aluminium of RVS. Denk hierbij aan diverse beugels, frames, trappen, hekwerken en bordessen geheel naar uw of ons ontwerp. Speciale constructies als bruggen, kunstwerken en restauratiewerk zijn bij ons in goede handen. Ook het vervaardigen van leidingwerk volgens uw tekening of door ons ingemeten en gemonteerd op de locatie is bij ons mogelijk.

Laswerk
Het laswerk aan onze producten kunnen wij op vele manieren in een hoge kwaliteit uitvoeren. Wij hebben de machines in huis om staal, rvs, aluminium en vele andere metaal legeringen te lassen. Zo kunnen wij in onze werkplaats TIG lassen (AC/DC pulse), MIG/MAG lassen (synergische pulse), electrode lassen, puntlassen en stiftlassen. Ook hebben we diverse hulpmiddelen zoals lasmanipulator en backing gas systemen om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Verder beschikken we over verschillende lasdiploma’s voor MIG/MAG en TIG lassen (nivo 4) en kunnen desgewenst het laswerk onder keur uitvoeren. Wij zijn bij vele garagebedrijven in onze omgeving een begrip geworden als het om het reparatie lassen van giet aluminium gaat!

Plaatwerk
Wij zijn ook op plaatwerk gebied een echte alleskunner: van 0,5 tot 12 mm dik, van staal, roestvast staal tot aluminium plaat, Metaalbewerking Hoeksche Waard heeft er ervaring mee! Zo hebben wij een ruime ervaring in het maken van onder andere tanks, lekbakken, lessenaars, trechters, kasten en afzuigkappen. Deze producten kunnen wij ook op vele manieren afwerken. Onbehandeld, geverfd, gepoedercoat, geborsteld, geslepen K320 of zelfs hoogglans gepolijst is mogelijk! Door ons netwerk kunnen wij heel snel en voordelig lasersnijwerk en kant/buigwerk inkopen voor uw producten.

Enkelstuks tot middelgrote series
De producten die wij maken variëren van het formaat luciferdoosje tot het formaat dat nog net op een vrachtwagen past. De aantallen waarin wij deze producten leveren zijn al net zo variërend. Voor het vervaardigen van een enkelstuk (bijvoorbeeld een prototype) tot grotere series (bijvoorbeeld 500 lampsteunen) bent u bij ons op het juiste adres. Ook leveren wij bij enkele klanten producten op afroep (onder andere tafelframes) zodat u uw voorraad lager kunt houden.

Design
Voor bedrijven en particulieren maken wij maatwerk design producten. Zo maken wij onder andere blauwstalen interieur accessoires en meubelonderdelen. RVS geborsteld of geslepen K320 trapleuningen, meubelstukken en afzuigkappen. Stalen trappen, sierhekwerken, poorten, bloembakken, kunstwerken en reclame objecten zijn ook dingen die wij graag voor u maken.

Apparaten bouw
Het bouwen van nieuwe apparaten en het aanpassen van bestaande machines is ook iets waarvoor u bij ons op het goede adres bent. Zo hebben wij onder andere al nieuwe mengmachines gebouwd voor bouw en voeding industrie en een eigen ontwerp doseerschuiven voor droge stoffen. Verder passen wij ook bestaande machines aan, denk hierbij aan het vergroten van capaciteiten (grotere tanks, silo’s, trechters), het vergroten van de veiligheid (afrasteringen, bordessen, trappen) en het verbeteren van de betrouwbaarheid van een machine (stalen slijtdelen vervangen voor Hardox slijtdelen, opvangbakken, geleiders,). Heeft u een probleem aan een machine dan denken wij graag met u mee.

Reparatie en onderhoud
Kapot gevroren of gerotte leidingen? Lekke diesel tank op uw vrachtwagen of graafmachine? Doorgesleten bak of grijper van op uw kraan of graafmachine? Voor al dit soort plotselinge reparatie klussen kunt u contact met ons opnemen. We zullen altijd proberen een snelle oplossing of reparatie te verzorgen. Als u deze plotselinge uitval van machines wilt voorkomen is het ook mogelijk dat wij onderhoud op machines en leidingen komen uitvoeren. Wij kunnen dan mogelijke problemen van tevoren constateren en op een dag dat het bij u uitkomt repareren.

Installatie
Tevens is het mogelijk dat wij op uw locatie diverse werkzaamheden uitvoeren. Denk aan het inmeten en plaatsen van trappen, bordessen en machine frames. Het ter plaatse vervaardigen en aanleggen van leidingwerk tussen machines, pompen, tanks en filters is voor ons geen probleem.